Наградиха 10-те най-успешни бургаски спортисти на 2010-та

Снимка: Интернет

Кметът на Бургас Димитър Николов награди 10-те най-успешни бургаски спортисти. Десеторката оглави младият Денислав Суслеков - бокс...

Кметът на Бургас Димитър Николов награди 10-те най-успешни бургаски спортисти, определени от спортните журналисти в града, предаде "Фокус".

 

 

Награждаването стана по време на празнична церемония в община Бургас, на която присъстваха и техните треньори, които също бяха отличени. Десеторката оглави младият Денислав Суслеков - бокс, който ще бъде включен в национален спортен календар за 2011 г. на „Български спортен тотализатор”.
Сред големите успехи на бургаския ученик, чийто треньор е неговият баща Радослав Суслеков, са бронзовият медал от световното първенство по бокс за младежи в Баку, Азербайджан, класиран е и на четвърто място на квалификациите на първите младежки олимпийски игри в Сингапур, носител е и на титлата „Шампион на България за младежи”.
В десеторката на най-изявените бургаски спортисти са още Гергана Апостолова - киокушин с треньор Емил Костов, двойката Ясен Георгиев и Антоан Андонов – спортна акробатика с треньор Радослав Александров, Салваторе Тодаро и Виолета Янева - спортни танци с треньор Андрей Тодоров, Кирил Терзиев - борба с треньор Стефан Георгиев, Мария Матева - художествена гимнастика с треньор Петя Монева, Станислава Бойчева – киокушин с треньор Николай Рачев, Тодор Христов – кикбокс с треньор Васил Вълков, Силвия Пеева – баскетбол с треньор Петко Маринов и Димитър Щерев – канадска борба с треньор Щерьо Щерев. Димитър Щерев е единственият бургаски спортист с увреждане, който се класира на четвърто място на Световно първенство по канадска борба, проведено в Америка в категория за хора с увреждания.
Спортистите и треньорите бяха отличени от кмета на Бургас с плакет и парична премия от по 500 лева. „Това са едни от малките радости в трудни моменти, които радват и дават самочувствие, че Бургас, както е бил силен град в областта на спорта, има възможност и перспективи да се бори за титли и медали сега и в следващите години напред. Виждам много нови и млади лица, което ме прави още по-голям оптимист, че и в бъдеще медалите и наградите ще бъдат не по-малко, както и в предходните години. Искам да благодаря на всички треньори и спонсори, които помагаха и през тази година на бургаския спорт да се задържи на ниво и да покаже много добри резултати”, каза Николов. Той благодари и на семействата на спортистите, които са ги подкрепяли през годината и допълни, че общината винаги ще намира средства, както досега, да помага развитието на спорта и на спортната база в града.

27 декември 2010/ Дир.бг

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар