Ще раздават бинокли за зрителите на регатата в бургаския залив

Снимка: Фактор
Яхт клуб „Черноморец Бургас” кани всички почитатели на ветроходството на Регата „Черноморец” в акваторията на Бургаския залив от 14 до 16 май...

Яхт клуб „Черноморец Бургас” кани всички почитатели на ветроходството на Регата „Черноморец”, която ще се проведе в акваторията на Бургаския залив от 14 до 16 май. За втора поредна година организаторите осигуряват бинокли за публиката, която реши да наблюдава състезанието от Мостика.
Ръководството на клуба заяви амбициите си за добро представяне в регатата. Очаква се в нея да участват морски вълци от най-добрите ветроходни школи у нас. Зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел „Спорт” Веселина Деведжиева заявиха твърдата подкрепа на Общината за редовното провеждане на регатата и превръщането й в международно състезание.
Председателят на възстановения миналата година яхт клуб „Черноморец" Димитър Шангов и зам.-председателят Валентин Николов съобщиха още, че през 2010 г. Бургас ще е домакин и на републиканско първенство по кайт сърф. Това е атрактивна дисциплина, която сега влиза като официална в Българската федерация по ветроходство.
„Бургаският залив предоставя идеални условия за развитието на този спорт и тук тепърва ще развиваме силна местна школа”, заяви Живко Факирчев от яхт клуб „Черноморец", която ръководи секция „кайт сърф”. 
Димитър Шангов анонсира още едно добро намерение – на 1 юни в Бургас да се проведе демонстративен урок по ветроходство за деца. „Черноморец” има амбицията да създаде силна детска школа в този спорт и 12 малчугани вече се състезават за клуба
.

13 май 2010 г. /Фактор

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар