Новият стадион в Бургас се отлага за след 6 години

Снимка: Internet

Амбициозният проект на “Черноморец-Бургас“ за построяването на нов стадион в града с прилежащ комплекс към него се отлага с 6 години заради жалбите в съда...

Амбициозният проект на “Черноморец-Бургас“ за построяването на нов стадион в града с прилежащ комплекс към него се отлага с 6 години заради жалбите, които подава в съда Ивайло Дражев, обясниха от клуба.

 

Дражев в качеството си на президент на “Черноморец“ (Бс), бивш участник в “А“ група, бе получил едноименния стадион на концесия, но сега тя му е отнета, пише "Сега". Собственикът на настоящия член на елитната група “Черноморец-Бургас“ - Митко Събев, предложил10 млн. лв.на Дражев за дяла му, но получил отказ. Въпреки това Събев не се е отказал от идеята.
Според бизнесмена съдебните процедури ще забавят стартирането на проекта с около година и половина, докъм средата на 2011 г. Само изготвянето на плана ще струва около 10 млн. евро, а цялостната реализация - към 400 млн.
До окончателното завършване на “Черноморец-Арена“, което трябва да стане факт през 2016 г., отборът на “Черноморец-Бургас“ ще играе на ст. “Лазур“. Там сега се подменя изкуствената тревна настилка с естествена.
Отборът пък заминава на подготовка в Анталия (Тур) в събота. Дотогава главният мениджър на тима Красимир Балъков възнамерява да привлече още двама нови футболисти. Един от тях вече се похвали в родината си, че преминава при бургазлии. Това е португалският халф Педриня (31 г.), досегашен капитан на “Пасош де Ферейра“. Освен това Балъков ще вземе в Турция и играчите на сателита “Черноморец-Поморие“ Венелин Филипов и Емил Копаранов, за да прецени качествата им.
Вратарят на бургазлии Владислав Стоянов, който бе на проби в “Ростов“ (Рус), не е одобрен и се връща в България. Сърбинът Александър Стоимирович замина на тестове в “Дуисбург“ (Гер).

 

26 януари 2010 г. / Дир.бг-вестник „Сега”

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар