“Несебър” атакува елита начело с Генерала

Снимка: Internet
ФК“Несебър” ще атакува елитната “А” група под ръководството на Георги Василев. Най-успелият български треньор застава начело на тима от курортния град след решение на УС на "Несебър"...

ФК“Несебър” ще атакува елитната “А” група под ръководството на Георги Василев. Най-успелият български треньор застава начело на тима от курортния град, след решение на Управителния съвет на “Несебър”. За привличането на 63-годишния специалист, спечелил две титли със “Левски” и по една с “Етър” и ЦСКА, принципно всичко е договорено, разкриха от управата на клуба. Последно обаче остава да бъдат уточнени малки детайли, които няма да попречат за подписването на договора. Очаква се Георги Василев официално да постави парафа си в контракта днес. Гочето застава на мястото на освободения в началото на декември треньор Валери Дамянов.
Основен помощник на Василев в управлението на “Несебър” ще бъде неговият най-верен съратник Андрей Желязков. Двамата работеха в тандем, когато Георги Василев бе начело на “Нафтекс” през 2006 г. В треньорския щаб остават досегашните помощници Васил Банов и Тихомир Тодоров.
Освен многобройните си успехи на българския футболен фронт Василев е доказал класата си и в “желязната Бундеслига”. Именно там на специалиста му пришиха заслужено званието Генерала.
Последно Георги Василев бе на работа в Кипър, но тъй като семейството му живее в Несебър, той е приел предложението на клуба от курортното градче.
Генерала е щастливо женен за украинката Олга, която през април миналата година му роди дъщеричка София.
От ръководството на “делфините” заявиха, че амбициите на клуба са да атакува “А” група, за което е налице необходимият потенциал. Финансово отборът няма да има затруднения, а до края на годината ще бъдат изчистени и последните задължения. Освен влизане в елита, целта пред новото треньорско ръководство е отборът да се задържи по-дълго време в елита, а не както стана преди година само за един шампионат. Предвижда се на територията на стадиона в Несебър да бъдат изградени още две игрища, за да отговаря спортното съоръжение на лицензионните изисквания на комисията.

16 декември 2009 г. / в-к „Компас”

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар