Несебър избира 10-те най-добри спортисти на годината

Снимка: Интернет

За трета поредна година в Несебър ще бъдат избрани 10-те най-добри спортисти за годината. Инициативата е на Николина Тодорова-председател на “Туризъм, спорт и младежки дейности”...

 

 

 

За трета поредна година  в община Несебър ще бъдат избрани 10-те най-добри спортисти за годината. Инициативата е на Николина Тодорова-председател на постоянната комисия по “Туризъм,спорт и младежки дейности” в Общинския съвет.

Процедурата по гласуването е от 14 ч. на 14.12. 2009  в заседателната зала на Община Несебър. Право на глас имат: по един представител на спортен клуб и медия, като в журито освен Тодорова е включен и Янаки Стоянов-зам.кмет на Община Несебър и дългогодишен спортен деятел. Оценките са по 10-балната система, като се отчитат класиранията на кандидатите на национални и международни състезания, световни, европейски и балкански шампионати, участия в олимпиади за 2009-та.

Номинирани са кандидати от седем клуба, като част от тях са юноши и деца. Сред фаворитите за първото място са Росен Тончев, състезател на “Несебър мото”, завоювал първо място в националния и източно-европейския шампионат и европейската купа, както и колоездачът Спас Гюров, спечелил Обиколката на България.

Максим МОМЧИЛОВ

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар