Бразилецът Даксон идва в „Черноморец”

Снимка: bszone.info
Само дребни детайли са останали за изглаждане, преди договорът на Даксон с „Черноморец-Бургас” да бъде обявен като факт. Това съобщи мениджърът Красимир Балъков, който заяви интерес за привличането на бразилеца от „Локомотив” /Пд/ още миналата пролет...

Само дребни детайли са останали за изглаждане, преди договорът на Даксон с „Черноморец-Бургас” да бъде обявен като факт. Това съобщи мениджърът Красимир Балъков, който заяви интерес за привличането на бразилеца от „Локомотив” /Пд/ още миналата пролет. „Трансферната сума си остава в кухнята. Едно обаче е сигурно - ние като подпишем договори, ги спазваме”, отсече Бала. Той призна и за интерес към защитника Иво Иванов, за когото се водят разговори с ръководството на „Берое”, но все още няма нищо сигурно. Мениджърът не съобщи други желани имена, но уточни, че в списъка за селекция не попадат играчи на „Левски”, ЦСКА и „Литекс”. Евентуалните нови попълнения са както от родния пазар, така и чужденци. Французинът Джон Глеле, който беше две седмици на проби, си е заминал за родината, но вариантът да бъде привлечен все още не е отпаднал.

 

„През зимата не е подходящо да се правят масивни покупки. Имаме набелязани футболисти за отделни позиции. Ако ги привлечем - добре, ако не - ще се опитаме да го сторим през лятото”, каза Балъков. Той посочи, че някои от желаните качествени попълнения се дърпали заради изкуствения терен на стадион „Лазур”. Затова тази зима тревата ще бъде подменена с естествена, а изкуствената ще бъде преместена на кампуса „Гнездо на акули”.

 

След като прекара 6 месеца под наем в „Локо” /Пд/, от зимата в „Черноморец” се завръща Георги Божилов. Сега се търси отбор, на който да бъде даден под наем вратарят Владислав Стоянов, който е твърда резерва на германеца Паскал Борел. „Акулите” искат вратарят да играе редовно и да се развива, но държат да запазят правата си над него. При тази ситуация се работи по привличането на нов вратар.

 

Запитвания от чужбина има за Александър Стоймирович и Дуду, но Балъков определи интереса като повърхностен. Предвижда се сърбинът пак да бъде изпратен на проби в „Шалке 04″, където се понрави на мениджъра Феликс Магат по време на престоя си през септември, но получи нелепа контузия. Бразилецът пък влязъл в полезренението на клубове от Германия и Турция.

 

В седмицата след мача с ЦСКА Балъков и изпълнителният директор Фреди Бобич ще решат с кои футболисти „Черноморец” ще бъде готов да се раздели на полусезона.

 

4 декември 2009 г. / bszone.info

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар