Живко Иванов: Спортната база в Бургас е амортизирана

Снимка: Плувният басейн в морската градина

Спортната база в Бургас е амортизирана, състоянието й е много лошо, каза Живко Иванов- директор на „Спортни имоти, паркинги игаражи”. През последните 15-20 г...

 

 

Спортната база в Бургас е амортизирана, състоянието й е много лошо. Това каза по радио ''Фокус'' – Бургас Живко Иванов, директор на общинското предприятие „Спортни имоти, паркинги и гаражи”. "През последните 15-20 г. нищо не е правено по цялата спортна база. Зала „Бойчо Брънзов” е на 39 г. и пердетата също са на 39 г. Тепърва почнахме да ги правим нещата, но е трудно, защото обемът е много голям и изисква много средства”, коментира Иванов. Там предстои ремонт на базата. За разлика от миналата година, когато са се правили само козметични ремонти, тази година нещата са много повече. Вече влезе в експлоатация модерният спортен комплекс в „Меден рудник. До края на годината трябва да влезе в експлоатация плувният басейн, който се изгражда в Морската градина. Проектът там е на стойност 1,3 млн. лв. „Работим върху спортен комплекс в к-с "Изгрев" на стойност 2 млн. лв. Имаме проект и за спортен комплекс в к-с „Славейков”, допълни Иванов.
В момента общинското предприятие работи по откритите междублоковите пространства. Изследват се три площадки в к-с „Меден рудник”. „Изследваме ги като скици, актове за собственост, за да може във времето, ако има добри програми, да се включим”, каза още Иванов. Той допълни, че фирмата изготвя и план за спортен терен в началото на Сарафово.

05 ноември 2009 / Фокус 

 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар