Китайци изкупуват акции на „Черноморец”

Снимка: интернет
Китайски строителни предприемачи са проявили интерес да закупят 30% пакет от акциите на бургаския "Черноморец". Касае се за две големи компании, специализирани в изграждането на мащабни обекти...

Китайски строителни предприемачи са проявили интерес да закупят 30% пакет от акциите на бургаския Черноморец, пише "Меридиан Мач", позовавайки се на източници от ръководството на бургазлии. Става въпрос за две големи компании, специализирани в изграждането на мащабни строителни обекти. Те са се запознали с инвестиционните планове на боса на Черноморец Митко Събев, свързани с проекта "Черноморец Арина". Както е известно, той предвижда инвестицията на 50 милиона евро и изграждането на уникален комплекс върху площ от 140 декара. Митко Събев вече презентира проекта на строителното изложение в Москва преди половин година.
В крайна сметка двете компании са отправили оферта да закупят 30% от акциите, които обаче се равняват на 50-процентов дял от клубния капитал под формата на апортна вноска на Община Бургас. До седмица ще стартират преговори, за да се реши при какви условия китайците могат да влязат в тима. Според предварителните информации те ще получат дела срещу ангажимент да осигурят първоначален свеж капитал за стартиране на проекта. Очаква се строежът на "Черноморец Арина" да започне най-рано през лятото на 2010 година.

16 септември 2009 г./ Бургас 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар