Национални студентски игри започват в Несебър

Снимка: Internet
Национални летни студентски игри под надслов „Спортът – част от глобалната култура” ще се проведат в Несебър от 2-ри до 7-ми септември...

Национални летни студентски игри под надслов „Спортът – част от глобалната култура” ще се проведат в Несебър от 2-ри до 7-ми септември. Официалният старт ще е на 2-и септември, когато е церемонията по откриването пред крепостните стени на стария град. Огънят на игрите ще бъде запален точно в 20.30 часа в Учебно - спортна база на НСА „Васил Левски”, откъдето ще бъде пренесен от представители на ВУ до портите на Несебър, съобщиха от общината.
Във форума ще вземат участие 18 висши училища в страната, както и представители на съвета на докторантите към БАН – над 150 студента, магистри и докторанти. Спортния календар включва състезания по осем вида спорт: плажен футбол, плажен волейбол, стрийт баскетбол, дълго плуване, лекоатлетически дисциплини, борба и дърпане на въже. Предвижда се възстановка на древни олимпийски спортове. Акцент в летните студентски игри ще е избирането на „ Мис и Мистър Студентско лято 2009”. В културната програма е предвидено да има и Нептунова вечер, на която ще изявят своите творчески заложби студентите, участници в игрите, в компанията на доказаната им любимка – Ан Джи.
Официалната церемония по закриването на игрите ще се състои на 6 септември от 18.00 часа в античния театър на Несебър. Освен предвидените 93 медала, които ще бъдат връчени на победителите от игрите, ще има и концерт, с който студентската общност ще поздрави гражданите и гостите на Несебър с националния празник на България 6 септември – Ден на Съединението.
Идеята е летните студетски игри да станат традиционен форум на образованието, културата и спорта в Несебър. Организатори на събитието са Националното Представителство на Студентските Съвети и община Несебър.

 

1 септември 2009 г./Несебър медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар