Футболистите от „Черноморец” изкачиха Алпите на велосипеди

Снимка: "Черноморец"
Велопоход на 1600 метра над морското равнище осъществиха футболистите на „Черноморец” от хотел „Акуа дом” към планинска хижа в Алпите. Днес играчите на Краси Балъков ще тренират на стадиона в Лангенфелд...

 

Велопоход на 1600 метра над морското равнище осъществиха футболистите на бургаския „Черноморец”. Точно в 12 часа те поеха от хотел „Акуа дом” към планинска хижа в Алпите, разположена на 1600 метра над морското ровнище. За целта всички футболисти и треньорите получиха планински велосипеди, всеки според височината си. Домакините от хотела дори бяха написали на всеки „байк” името и номера на футболиста, за когото е предназначен. Ден по-рано организаторите на велопохода получиха от ръководството, точния списък с ръста на всеки един от състезателите. Катеренето по стръмните алпийски склонове продължи около час. Групата от 30 велосипедисти пристигна в пакет до върха, където в планинската хижа австрийските домакини бяха приготвили вкусен обяд на известното в околността с размерите си барбекю от 3.80 метра. Вблизост до хижата, разположена на 1 600 метра височина се намират няколко „трихилядника”, чиито стръмни склонове са покрити със сняг.
По пътя си играчите срещнаха още десетки любители на колоезденето, които изкачваха някои от многобройните маршрути в планината. След двучасова почивка футболистите поеха по обратния път, начело със своята водачка, състезателка по колоездене и планинско ориентиране.
След пристигането в базата, футболистите се потопиха в многобройните басейни и сауни на Аква центъра и направиха пълноценно възстановяване. След вечеря те отидоха и на задължителните масажи, които да ги подготвят за сериозните натоварвания в последните три дни от лагера.
Днес играчите на Красимир Балъков ще тренират два пъти на стадиона в Лангенфелд.

26 юли 2009 г./ Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар