Разхождат туристите и с хеликоптер

Снимка: Internet

Полети с хеликоптер ще се предлагат за туристите в Слънчев бряг като нова атракция. Към 250 000 туристи са заселили в момента Южното Черноморие...

 

 

Кризата, която рефлектира и върху туристическия бранш, накара представителите му да предложат нови форми за развлечение, които да привлекат към родните ни курорти, колкото може повече туристи.
Докато в Странджа залагат на алтернативните начини за почивка, свързани с местния автентичен бит, в Слънчев бряг акцентират върху екстремните забавления, които вдигат адреналина. Това съобщава в днешния си брой вестник „Труд”. Хотелиери споделят пред изданието, че една от най-новите атракции ще бъде разходка с хеликоптер. Очаква се тя да бъде пусната в действие още от другия месец, а цената на 10-минутния небесен воайаж да струва от порядъка на 50 лева. Според „Труд”, вече се правят необходимите тестове и проучвания, а разходката с хеликоптер ще се предлага от частна фирма, чието име засега се пази в тайна. Според местни хотелиери спадът на туристите това лято е от порядъка на 10-15 процента в сравнение с миналата година. Това означава, че в пика на сезона в Слънчев бряг и другите курортни селища по Южното Черноморие в момента почиват около 250 хиляди туристи.
Хит тази година са офертите "ол инклузив" и записванията в последната минута. При "ол инклузив" освен нощувките и храната, в цената са включени различни бонуси, а последният хит са безплатните разходки с яхти. Сред най-високо платените порфесии в туристическия бранш и тази година остават тези на майстор-готвачите - между 1 000 и 2 000 лева. 1 000 лева заплата се предлага и на викачите.

21 юли 2009 г./Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар