Бургаски плувци сами си плащат тренировките

Снимка: actualno.com
Състезатели на плувен клуб „Бриз"-Бургас са плащали сами за индивидуалното си обучение. Това е в нарушение на Закона за образованието...

Състезатели на плувен клуб „Бриз"-Бургас са плащали сами за индивидуалното си обучение. Това е в нарушение на Закона за образованието, съобщи Нова телевизия. Парите са събирани от треньорката Соня Стойчева, която удряла децата в спортните часове. Плувците дали средствата още в началото на учебната година. Дни преди края й те още не били внесени в касата на спортното училище. Поради тази причина учениците може да не получат дипломи за завършено средно образование. Бащата на една от състезателките - Веселина Ковачева, е подал жалба до всички институции още на 3 юли. „От спортното училище са казали, че дипломата няма да си я получи, тъй като не си е платила индивидуалното обучение," обяснил родителят. Проверката на образователния инспекторат показва, че парите са внесени дни по-късно.
„На 24 юни от името на клуба „Бриз" е внесена сума 1165,16 лв. На 29 юни в касата на училището е внесена сума от 509,76 лв." Бащата на Веселина твърди, че парите са дадени на Стойчева още през октомври 2008 година. „9 месеца тези пари да стоят в Соня." От бургаския инспектират се убедили в сериозното нарушение на треньорката. „Всички ученици имат право на безплатно обучение, дори когато то е индивидуално." Директорът на спортното училище не е показал документи за събирани суми за обучение на състезателите и индивидуално обучение. Той оправдал липсата им с предшественика си. Името Соня Стойчева бе замесено в скандал за бой срещу състезатели преди месеци. Арогантното й поведение сега е насочено срещу семейството на Веселина. Инспекторатът в Бургас е готов с предписание за ней-тежко наказание за Стойчева заради оронване престижа на системата.

12 юли 2009 г./ Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар