Марио Христов спечели купата по подводен риболов «Месембрия»

Снимка: Несебър медия
Уловът от 7 риби и 5 740 точки се оказаха  достатъчни за Марио Христов за завоюването на първо място по подводен риболов за купата “Месембрия”. Състезанието е кръг от републиканското първенство на Българската федерацията по подводни спортове и в него участваха 45 риболовци от всички клубове в страната. ..

Уловът от 7 риби и 5 740 точки се оказаха  достатъчни за Марио Христов за завоюването на първо място в състезанието по подводен риболов за купата “Месембрия”,която му беше връчена от зам.областния управител на Бургаска област Георги Николчев.На второ място с признати 6 риби и 4 715 т. се класира Емил Христов,а на трето-Константин Денев,също с 6 риби,но с 4 495 т.И тримата призьори  са състезатели на Клуба за подводни спортове-Девня.Класираните на челните места получиха и аксесоари към екипировката си за подводен риболов от представител на магазина “Beuchat “-Бургас,който обяви и 10 % отстъпка за покупки от магазина за всички участници в турнира.

Специалната купа,за най-едър улов-кефал от 1095 г.,заслужи Николай Танев от клуб “Тритон”-Бургас.Тя му беше връчена от несебърския спортен деятел Атанас Катрафилов, който прибави към отличието и лично дарение от сто лева.

Състезанието за купа “Месембрия”,чийто домакин бе СКВС”Месемврия”-Несебър,се проведе в акваторията  на несебърския залив.То е кръг от републиканското първенство на Българската федерацията по подводни спортове, продължи 5 часа и в него участваха 45 състезатели от всички клубове в страната. Главен съдия бе Красен Кръстев,а дежурен комисар от БФПС Петър Втухов.

Общият улов беше 56 кг,основно от кефал,но имаше и няколко врани и попчета.Всяка от уловените риби беше теглена поотделно пред очите на всички участници в риболова.Тези от рибите под 300 г.не участваха в сбора от точки,а за  онези под 250 г. се получаваха наказателни точки.

По единодушно решение на всички участници в състезанието целият улов беше дарен за дома за деца и юноши с умствена изостаналост-село Кошарица.

Максим МОМЧИЛОВ

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар