Разярени фенове трошат стадиона на „Нафтекс”

Снимка: В добрите времена...

Фенове на “Нафтекс” атакуваха стадиона в “Лазур” след загубения бараж за елита. Те винят Митко Събев и Красимир Балъков за резила на "нафтата"...

Фенове на “Нафтекс” атакуваха стадион “Лазур” след загубения бараж за елита. Отнесоха го две будки за продаване на билети, преди да се намеси полицията, която подгонила вандалите, които веднага се разбягали, съобщава в днешния си брой вестник „24 часа”. Запалянковците винят собственика на “Черноморец” Митко Събев и треньора Красимир Балъков за положението на отбора, допълва изданието. Конфликтът тръгна и от закриването на школата, която бе откупена от другия бургаски клуб.

Бургазлии паднаха с дузпи от “Спортист” (Своге) в Ловеч, като по време на мача подпалиха седалки и опънаха плакат срещу Балъков. Според тях той искал единствено “Черноморец” да остане в града. Според последните слухове се готви обединение с “Поморие” и отборът да играе във втора дивизия с лиценза на “Нафтекс”, но от името на съседния град. 300 човека имаше в Ловеч, които се опитаха да помогнат на отбора да се върне в “А” група, но след като това не стана обърнаха гръб на играчите, които дойдоха да поздравят агитката.

След мача хората от треньорския щаб на “Нафтекс” признаха, че точно събитията от последните дни са се оказали фатални за психиката на футболистите, която им изневери при дузпите, като пропуск направи дори капитанът Малин Орачев, който има близо 400 мача в елитната ни група.

От вчера тимът е и без треньор, след като Диян Петков не смята да поднови договора си, който изтича в края на месеца. “Имам няколко оферти”, призна самият Диян Петков. “Предстои ми разговор с треньора. Не можем да го спираме, ако е решил да смени обстановката”, заяви изпълнителният директор Тодор Хънков. Бургазлии се събират за първа тренировка на 6 юли.

Повечето футболисти са с действащи договори. Приключи преотстъването от “Черноморец”на Янко Георгиев, Веселин Пенев, Мартин Ковачев, Борислав Стойчев и Диян Христов, които вероятно ще се върнат в другия отбор поне за подготовката. /"24 часа"/

19 юни 2009 г./ Mediainfo

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар