Европейската шампионка Валя Марчева емигрира, държавата я прецака

Снимка: Dariknews.com
Двукратната европейска шампионка по тенис на маса Валентина Марчева ще емигрира в Холандия, защото държавата не й отпуска детски надбавки. Бургазлийката сега е с инвалидна пенсия ...

Двукратната европейска шампионка по тенис на маса Валентина Марчева ще емигрира в Холандия, защото държавата не й отпуска детски надбавки, съобщи онлайн изданието на вестник „Фактор”. Бургазлийката е родена с физическо увреждане на ръцете и инвалидната й пенсия надвишава с няколко лева допустимата сума, която държавата трябва да й даде за отглеждане на детето й. Тя е самотна майка с момиченце на 1 годинка. Марчева заяви още, че все по-трудно излиза навън, защото не може да носи детето си и количката по стълбите заради увреждането си.
„Черноморски фар” припомни, че заради неадекватната политика на държавата и пренебрежителното отношение към хората с увреждания, Центърът за психологически изследвания ще предприеме нови протестни действия от страна на национално представените организации на хората с увреждания. Преди няколко месеца символичен протест на Центъра за психологически изследвания в Бургас събра хората с увреждания в морския град, които изразиха несъгласието си с неадекватните действия на управляващите. Празна инвалидна количка стоеше в залата на протеста. Инвалидите настояха за права, каквито има всеки българин.

 

25 май 2009 г. / Медия Инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар