Раздават бинокли за зрителите на регата „Черноморец”

Снимка: Гонка с яхти

Регата "Черноморец" ще се проведе на 9 и 10 май в Бургаския залив. За улеснение на публиката клубът ще осигури бинокли. Състезанието ще бъде открито на 9 май от 11 часа... 

 

Регата "Черноморец", организирана от едноименния яхт клуб, ще се проведе на 9 и 10 май в Бургас. Лодките ще се надпреварват в акваторията на Бургаския залив. За улеснение на публиката клубът ще осигури бинокли, с които почитателите на ветроходството ще могат да наблюдават състезанието от Мостика, посочва официалният сайт на община Бургас

По време на пресконференция днес пред медиите беше представено новото ръководство на възродения яхт клуб "Черноморец". Негов председател е Димитър Шангов, зам.-председател е членът на УС на Българска федерация по ветроходство Валентин Николов, председател на контролния съвет - Бранимир Янчев.

Ветроходците съобщиха, че първото издание на регата "Черноморец" се посвещава на изтъкнатите бургаски треньори в този спорт Стоян Петков и Стефан Бончев. Техни роднини ще участват в церемонията по откриване на състезанието. Очаква се в регатата да вземат участие представители на почти всички ветроходни клубове от страната. Тя се организира със съдействието на Община Бургас, а домакин на проявата е другият бургаски яхт клуб "Порт Бургас".

Състезанието ще бъде официално открито на 9 май от 11.00 часа. При подходящи атмосферни условия старт на първата гонка ще бъде даден в 12.30 часа. Регатата ще се проведе в класовете: Оптимист, Лазер 4.7, Лазер Стандарт, Лазер Радиал, 470 и Фин.

Закриването и награждаването са предвидени за 16.00 часа на 10 май.

Възроденият яхт клуб "Черноморец" си поставя за цел да популяризира водните спортове и да създаде силна детско-юношеска ветроходна школа в Бургас. Скоро ще бъде активиран информационен сайт на клуба, в който ще се публикуват архивите на бургаското ветроходство.

7 май 2009 г./ burgas.bg

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Спорт
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар