Таксита ще возят на 3 лв. за км. в Несебър

Снимка: Internet

Туристите в Слънчев бряг и Несебър ще се возят за 3 лева на километър през деня и срещу 3,50 нощем. Това предложение на Сдружението на таксиметровите компании в Несебър бе обсъдено в комисиите на местния общински съвет...

Туристите в Слънчев бряг и Несебър ще се возят за 3 лева на километър през деня и срещу 3,50 нощем.

 

Това предложение на Сдружението на таксиметровите компании в Несебър бе обсъдено вчера в комисиите на местния общински съвет, съобщява в. "Стандарт".
"Сесията се забави, затова не сме определели тарифата, но най-вероятно предлаганите цени ще бъдат гласувани", обясни кметът на Несебър Николай Димитров. През миналото лято такситата в големите морски курорти возеха по 5 лева на километър или пък се договаряха с клиентите за цената на пътуването, без да пускат апарата. Заради това често туристите се оплакваха от солени сметки в курортите.
След въвеждането на тавана на цените обаче таксиметровите фирми ще отнасят глоби от минимум 3000 лв., ако карат на по-високи цени. Според хотелиери въпреки фиксирания таван за километър обаче проблемите с "копърките" и туристите няма да изчезнат. Много от водачите качвали чужденците след уговорка за твърда цена. Самите туристи пък, вместо да гледат стикерите с обявените тарифи, също се пазарели за крайната цена на превоза.
"Масовият турист в Слънчев бряг, които ползва такси, не се вози на касов апарат", твърдят и инспекторите от автомобилната администрация Бургас и продължават: "Чужденците застават пред жълтата кола и питат: "За колко пари ще ме закарате?", и затова се получават неудобните ситуации". Във Варна и Бургас таксита пък ще возят съответно по 1,50 лв. и 1,10 лв.
Туристите ще имат възможност срещу 5 лева да получат карта за паркомясто за целия сезон. Тя ще гарантира, че колата им няма да бъде открадната, тъй като ще е снабдена с GPS чип за проследяване. В момента то работа само при паркирането на джетовете. Охраната на гостите също е гарантирана. Курортите ще плащат на частни охранителни фирми, които ще работят заедно с командированите по Черноморието полицаи.

 

26 май 2011 / dir.bg

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар