Осъдиха шеф на вилно селище на 13 г. затвор

Снимка: Ивайло Зартов

13 години ефективна присъда постанови Бургаският окръжен съд за бившия управител на вилното селище “Инглиш Вилидж” Ивайло Зартов. Зартов е и заместник-председател на партията на...

13 години ефективна присъда при първоначален строг режим постанови Бургаският окръжен съд за бившия управител на вилното селище “Инглиш Вилидж” Ивайло Зартов.

 

 

Зартов е и заместник-председател на партията на бившия шеф на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов, съобщава Дарик радио.
Капиталът му бил поверен от руски инвеститори, но къщите не са достроени, а техните пари потънали. Руската компания-инвеститор заведе дело срещу Зартов за "изчезналите" пари и неизпълнената поръчка.
Сега бизнесменът ще се раздели и с 36 поземлени имота в Димчево, Равнец и Брястовец, автомобил и дружествени дялове в три фирми, които ще бъдат конфискувани. Съдът уважи гражданския иск на българо-руското дружество и определи Зартов за заплати обещетения в размер на 3.6 млн.лв заедно с лихвите от 2004 г. Това е сумата, която бургаският бизнесмен е присвоил и разпилял от “Инглиш вилидж” ООД. Към дължимото се прибавят и съдебните разноски по делото.
Ивайло Зартов бе признат за виновен по двете обвинения от процеса - за умишлено присвояване и за безстопанственост на общо 3.6 млн. лв. собствени пари на дружеството.
Вчера прокуратурата поиска за подсъдимия 15 години затвор, което е средния размер наказание предвиден в закона за този вид престъпление.
Защитата на Зартов настоя той да бъде оправдан, защото ставало дума за гражданско-правен спор, а не наказателно-правен процес.
Не съм виновен, работил съм съвестно за дружеството и това може да се докаже, ако се направи оценка на активите му”, каза пред магистратите самият той, като бе категоричен, че ще обжалва наложеното му наказание.
Името на Зартов изплува и в друг скандал - когато една от доведените му дъщери обвини почетния консул на Русия в Бургас Тонко Фотев в сексуален тормоз.

17 март 2011/ Дир.бг

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар