Фалира Манджуков - босът на атракциите в Слънчев бряг

Снимка: Интернет
Атанас Манджуков, племенник на оръжейния бос Петър Манджуков, фалира заради неуспешна инвестиция. Дяловете му в няколко фирми са запорирани. Сумата, която той дължи, е 1 005 968 евро. Парите са...

Атанас Манджуков, племенникът на оръжейния бос Петър Манджуков, фалира заради неуспешна инвестиция. В края на миналата година дружествените му дялове в няколко фирми са запорирани въз основа на изпълнителен лист, издаден на 17 септември 2010 г. по гр. дело 43806/2010 на Софийския районен съд. Сумата, която Манджуков дължи, е 1 005 968 евро. Парите са били отпуснати от банка ДСК като кредит, но той не е погасяван от 15 февруари 2010-а. 
Бизнесменът Атанас Манджуков се прочу покрай атракциите, които предлагаше през летния сезон на курорта "Слънчев бряг". Бизнесменът държеше джетове, парашути, банани, скутери за водни ски в комплекса. Безспорно най-голямата атракция обаче бе панорамната разходката с луксозната яхта "Трилър" по крайбрежието на Слънчев бряг, Несебър, Елените и Свети Влас. Морското бижу е закупено през 2008 г. за над 1 млн. долара и е една от шестте подобни яхти в света от такъв клас. Инвестицията обаче се оказа неуспешна за Атанас Манджуков. През по-голямата част от времето "Трилър" бе закотвена на пристанището въпреки сравнително ниските цени за атракцията - 40 лева за възрастни и 30 за деца.
 
Атанас Манджуков има наложени запори и върху друга фирма, в която участва - "Гела инженеринг" ООД. Дружеството бе един от основните инвеститори в проекта за един от най-големите зимни центрове на Балканите, който трябваше да бъде изграден край Смолян. От 13 май 2009 г. обаче фирмата е обявена в несъстоятелност въз основа на свръхзадлъжнялост, а от края на миналата година тя е заличена от търговските регистри.
Атанас Манджуков е син на Любомир Манджуков - брат на оръжейния търговец и почетен консул на Индия. Семейството живее в Сарафово. Независимо от финансовите проблеми, които има, той все още се ползва с подкрепата на влиятелния си чичо. Повечето от фирмите му са регистрирани на "Беловодски път" 15-17, където е и империята на Петър Манджуков.
BLITZ

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар