С грандиозна заря откри туристическия сезон Слънчев бряг

Снимка: Част от зарята...
С коктейл и грандиозна заря Слънчев бряг откри новия туристическия сезон, въпреки кризата. Ресорният зам. министър по туризма Иво Маринов заяви...

С коктейл и грандиозна заря Слънчев бряг откри новия туристическия сезон, въпреки кризата. Ресорният заместник министър по туризма Иво Маринов, който е член и на новия борд на «Слънчев бряг» АД заяви, че тази година се очаква по-добър туристически сезон с 5% ръст на туристите, а България е една от 15 най- предпочитани туристически дестинации в света.  ”Към края на май пазарът в Германия бележи ръст с 3 % , а  Скандинавския при някои туроператори - дори до 20%”, каза Маринов, цитиран от bszone.info. Туроператори споделиха, че ако се постигне 40% заетост за май, това ще бъде успех за началото на сезона. В курорта има и стотици абитуриенти от България, Германия, Сърбия, Румъния. Първите чуждестранни абитуриенти пристигнаха в хотелски комплекс «Хризантема» още в началото на месец май. От следващата седмица започва  отварянето на офертите за изработването на рекламата за българския туризъм, обяви още Иво Маринов. Средствата са по оперативна програма „Регионално развитие”, по мярката за маркетинг и реклама. “Най- голяма е сумата за поощряване на вътрешния туризъм- 3,4 млн. лв.. За реклама на туризма ни в Германия парите са 2 млн. лв, за Русия-1,8 млн.лв. Предвиждат се и средства за европейските тв канали Евроспорт, National Geographic, Евронюз и др., където ще се завърти рекламата за България”, съобщи Иво Маринов на брифинг за медиите.

В Слънчев бряг заседава през последните дни и борда на Световната асоциация на хотелиерите и ресторантьорите. Нейният президент Гасан Аиди получи от кмета на Несебър ключа на древния град и пожела успешен сезон.

22 май 2010 г. / Слънчев бряг

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар