Един от трите в света Ил 96-400T кацна на летище Бургас

Снимка: Летище Бургас

На летище Бургас кацна Ил 96-400Т, като от този модел са произведени само три самолета в света. Гигантът, който за първи път каца на българско летище, е модифицирана карго-версия на пътническия Ил 96-300...

 

 

На летище Бургас кацна товарен Ил 96-400Т, като от този модел са произведени само три самолета през 2009-та година. Самолетът, който за първи път каца на българско летище, е модифицирана карго-версия на пътническия Ил 96-300.

С внушителните си размери:  дължина - 63м; височина - 15м; разпереност на крилете - 60м.  и впечатляваща техническа характеристика: максимален полезен товар – 92т; максимално излетно тегло – 265т.,руския аероплан бе атракцията на перона.

За първото тримесечие на летище Бургас са обслужени 141 технически и карго полета, което е с 33 полета от този вид в повече от изминалата година, като 57 от тях са изпълнени от добре познатия Ан 124-Руслан (най-тежкотоварният  серийно производство самолет в света).

В момента на летище Бургас се изпълняват полети по направленията Бургас-Лондон –Бургас, Бургас-Москва-Бургас, Бургас-София-Бургас , а от началото на април и лятната редовна линия Бургас-Осло-Бургас на нискотарифната  авиокомпания Norwegian Air Shuttle, съобщиха от пресцентъра на аеропорта.

07.04.2010 г. / Медия инфо

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар