Великденските празници в Бургас започнаха

Снимка: Bourgasmedia

С Великденска украса на града и празничен базар на площад „Тройката” започнаха пролетните празници в Бургас. Вижте празничната програма и събитията, организирани от общината за радост на малчуганите и всички жители и гости на града...

 

 

С двумесечен великденски базар ще започне празничната програма на Община Бургас по случай наближаването на тазгодишния Великден. До средата на май, 10 пролетно украсени къщички на пл. "Тройката" ще представят разнообразни великденски лакомства - козунаци, хлебчета, шоколадови яйца и великденски зайчета.

Пак там цяла седмица от 1 до 5 април от 10.00 до 14.00 часа и от 16.00 до 18.00 часа бургаските деца ще имат възможността да се срещнат и играят със своите любими приказни герои. От 1 до 3 април от 10.00 до 18.00 часа на площада ще се проведат редица интересни демонстрации на старинни рецепти за козунак, баница, великденски кукли, хляб и яйца.

Великденската празнична програма на Община Бургас ще стартира още тази събота - Лазаровден /27 март/ с великденски базар на детското изкуство от 11.00 часа пред Спортна зала "Младост" в к-с "Славейков" и пролетен концерт на хор "Милка Стоева" в Младежки културен център от 18.00 часа. В неделя - Цветница /28 март/ от 11.00 часа на открита сцена "Охлюва" в Морската градина ще се проведе концерта "Цветно детско утро" на НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".

Изложба с великденски картички и украса "Възкресение Христово" ще бъде открита в Младежкия културен център на 30 март /вторник/ от 16.00 часа.  На същия ден в 18 ч. хор "Родна песен" ще изнесе великденски концерт в галерия "Петко Задгорски".

Детски конкурс за рисуване на яйца "Пъстър Великден" ще се проведе на 1 /четвъртък/ от 10.00 до 18.00 часа и на 3 април /събота/ от 11.00 часа в градинката до Часовника.

На Великден /4 март, неделя/ от 10.00 часа на пл. "Тройката" Бургаският духов оркестър ще изнесе празничен концерт. Веднага след него от 11.00 часа започва "Голямото великденско хоро", а от 13.30 часа е концерта на детксата танцова формация "Петлите".

От 10.30 часа в етнографския комплекс на улица "Славянска" 69 ще бъде представен традиционният "Великден в Бургас", включващ великденска трапеза и игри като борене с яйца, търкаляне на яйца, люлеене на великденска люлка за здраве и много други.

Останалите концерти, които бургазлии могат да посетят на Великден са на група "Горещ пясък" в к-с "Меден рудник" /2-та спирка на автобус 211/ от 11.00 часа, концерт на вокална група "Морски песъчинки" от 11.30 часа в градинката до Часовника и великденски концерт на ПФА "Странджа" от 12.30 часа на пл. "Атанас Сиреков" /пред сградата на Община Бургас/.

Още четири празнични концерта ще радват жителите и гости на Бургас по време на големия християнски празник Великден на 5 април /понеделник/. В 11.00 часа Бургаският духов оркестър ще свири в градинката до Часовника, в 11.30 часа на пл. "Тройката" детска вокална група "Морски песъчинки" ще изнесе концерт, а малко по-късно от 17.00 часа е концерта на група "Горещ пясък". Последният спектакъл за 5 април ще бъде на танцова формация "Дюн" и брейк клуб "Бляк стайл" с начален час 18.00 часа в градинката до Часовника.

Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар