Градско влакче ще ни кара до Солниците

Снимка: "Черноморски фар"

Община Бургас разширява морската градина до Солниците с нови спортни атракции и ледена пързалка. Ще има обсерватория и улица на занаятите, а до там ще се стига с влакче по старата жп линия... 

 

 

Подробният устройствен план на парк „Езеро“ е готов и влиза на разглеждане в Общински съвет. Той бе обсъден в постоянните комисии към местния парламент. Досега територията нямаше план, по който да се развива нейното бъдеще. Сега е ясно какво може да има в нея, какво да се строи и какво не. Още преди година „Черноморски фар“ писа , че там ще бъде новият градски парк на Бургас след Морската градина, като ще бъде естествено нейно продължение, но с други функции за отдих.
Идеята е да се офирмят отделните зони в територията, като спортно-развлекателни и рекреационни. Паркът да се превърне в любимо място за разходки край морето за велосипедисти, почитатели на орнитоложкия туризъм. Новият  парк ще обслужва жителите на трите комплекса- „Лазур“, „Изгрев“ и „Зорница“.
По план са предвидени спортни площадки, нов открит басейн, детски атракциони, площадка за скейтборд, велоалея и наблюдателници на птици.
Ще има и спортна зала, а гвоздеят е целогодишна ледена пързалка. Обсерватория и улица на занаятите са останалите обекти.
В два нови имота са оформени терените на здравната каса и  на Университет „Асен Златаров“, като те ще могат да имат право само на паркинги. Най-голямата атракция се предвижда да бъде градската железница, като малкото влакче ще има спирки, ще се ползва жп линията Поморие-Бургас. Предвиден е голям паркинг близо до улица „Димитър Димов“.


Автор: Силвия ШАТЪРОВА, в-к „Черноморски фар”

 

На снимката: В постоянната комисия по устройство разгледаха плана

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар