Бисерите на съдия Захарин Захариев

Снимка: Фактор
Авторът на две стихосбирки и пиеса бургаски окръжен съдия Захарин Захариев освежава и най-напрегнатите процеси. Той пуска поне десетина “бисери” на заседание, които остават в аналите на съда... 

Прочулият се с две стихосбирки и пиеса бургаски окръжен съдия Захарин Захариев не пропуска да разведри обстановката и на най-напрегнатите и тежки процеси, които води. Само в рамките на едно заседание той може да измисли поне десетина “бисери”, които да останат в аналите на съда.
Ето и част от тях, казани във вчерашния ден:
“Да, задавайте въпроси. До моята 65-годишнина има още 20 години.” - Репликата е отправена към група адвокати, които се надпреварват да задават едни и същи въпроси към свидетел.
”Ако аз се подложа на тест с полиграф и Вие ми зададете въпроса – притеснявате ли се, че оплешивявате? и аз кажа – не, какво ще покаже графиката? Защото очевидно лъжа. А съм и с мокри ръце по рождение.” - Въпросът е към психоложката, която е правила експертиза с детектора на лъжата.
“Ето сега и този свидетел. После как няма да се притесня на полиграфа”. Коментар към показанията на свидетел, който казва, че е разпознал подсъдимия по плешивото теме, което блестяло на лунната светлина.
“Д-р Желязкова, винаги се притеснявам да Ви питам на колко сте години?” Репликата е към д-р Надя Желязкова – експерт по психиатрия.
“Сега тук в залата има една стажантка. През август имаше поне 30. Казвам им – какво правите тук, защо не сте на плажа?”

Вестник „Фактор” 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар