Дават Валери Симеонов на етичната комисия

Снимка: Валери Симеонов пред микрофона

Постоянната комисия за разкриване на конфликт на интереси и етика в Общинския съвет на Бургас ще разгледа поведението на Валери Симеонов, съобщи председателят на комисията...

Постоянната комисия за разкриване на конфликт на интереси и етика в Общинския съвет ще разгледа поведението на Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

За съжаление обаче наказанията са само с пожелателен характер, обясни председателят на комисията Костантин Луков по време на извънредна пресконференция на председателите на групи в местния парламент.
Брифингът бе свикан след скандал, избухнал на вчерашното заседание на Общинския съвет в града. Общинският съветник от групата „Независими“ Валери Симеонов бе изведен от залата с полиция. Според Снежина Маджарова- председател на Общинския съвет скандалът е предизвикан умишлено и е бил предварително планиран. Сценарий имаше, но този сценарий не е наш, заяви също на извънреден брифинг Валери Симеонов по повод скандала.

”Тези, „независими“ хора за пореден път използват химна за подигравка с българските символи”, каза водачът на групата на ГЕРБ Дияна Йорданова. Доскорошният съпартиец на Симеонов – Димо Грудев каза, че има правилник, който трябва да се спазва. Всеки, който смята, че са му нарушени правата, може да ги потърси в съда. Вълчо Чолаков от СДС се извини на гражданите за сцената и допълни, че подобен тип противопоставяния не са в ничия полза.
Според зам.-председателя на Общинския съвет Костантин Луков с днешната сцена се слага началото на прецедент и след това всеки може да оспорва казаното и решенията на председателя на Общинския свет. Семир Абумелих пък предложи да се разпусне Общинският съвет и да се направят нови избори.

20 декември 2009 / dir.bg 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар