Кметът на Несебър се сдоби с нов Мерцедес

Снимка: Община Несебър

Кметът на Несебър Николай Димитров се сдоби с нов служебен Мерцедес за 150 бона, без ДДС. Покупката е за „безопасно придвижване” по време на криза...

Община Несебър закупи пет нови превозни средства за обществена употреба, съобщиха от пресцентъра на общината. Най-скъпото закупено от общината превозно средство е автобус с марка IVECO-IRISBUS PROXYS 30+1 места, на стойност 186 480 лв. без ДДС. Той ще служи за превоз на по-големи групи от общинската администрация, както и за дейността на различни самодейни състави, спортни отбори или групи към общината, участващи в състезания, концерти, фестивали и прочие. „Вторият закупен автомобил е с марка Mercedes-Benz S 320 SDI 4Matic Lang, на стойност – 147 078.42 лв. без ДДС. Неговото предназначение е да служи за транспорт на служителите от общинската администрация. Високият клас е предпоставка за по-сигурното и безопасно придвижване. Освен това автомобилът има и представителни функции, вписващи се в ангажиментите на Община Несебър, като едно от лицата на България в международен план”- гласи прессъобщението. Общината реши да се снабди с още два автобуса за необходимостите на кметствата и гражданите в гр. Свети Влас и с. Равда, както и с един пикап за социалния патронаж на гр. Обзор.
Община Несебър не е купувала автомобили за своите непрекъснато нарастващи нужди през последните няколко години, уточняват от пресцентъра.

От информацията в крайна сметка става ясно, че кметът на Несебър Николай Димитров си е купил нарочения модел нов служебен Мерцедес, въпреки публичните спорове и скандали, които пламнаха около скъпата придобивка по време на криза. Разходът за возилата е прокаран за гласуване анблок в местния парламент и така общината е узаконила сделката, стана ясно впоследствие при протестите на част от общинските съветници в Несебър срещу покупката на нов Мерцедес „за безопасно придвижване ” на кмета и общинската администрация по време на криза.

13 юли 2009 г./ Бургас медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар