Узакито се оказа карнобатска мастика, спират рекламата

Снимка: Това е Карнобат, а не гръцки остров...

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), спря  рекламата на напитката "Узаки Зорбас", съобщиха от пресслужбата на КЗК. Комисията задължава производителя "СИС Индъстрис" ООД да преустанови разпространението...

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), спря разпространението на рекламата на напитката "Узаки Зорбас" във всичките й форми, съобщиха от пресслужбата на КЗК.

Комисията задължава производителя "СИС Индъстрис" ООД в еднодневен срок от получаване на уведомлението да преустанови разпространението на рекламата във всичките й форми. Решението на КЗК подлежи на незабавно изпълнение.
След като се запозна с различните начини за реклама на напитката, КЗК е установила, "че цялостното впечатление, което те създават, насочва към популярното и в България гръцко питие узо". Подведени от рекламното послание, в което сюжетът е изграден изцяло върху елементи от гръцката култура, език и самобитност, потребителите биха закупили напитката "Узаки Зорбас" с впечатлението, че купуват разновидност на узо, се казва в съощбението на КЗК.
Комисията счита, че създаването на погрешно впечатление у потребителите, което може да доведе до пренасочване на тяхното търсене в резултат на създадената заблуда, води до увреждане и на интересите на конкурентите на българския пазар, които произвеждат известната българска анасонова напитка мастика, както и на търговците, които внасят и продават на българския пазар различни марки узо.
Временната мярка се налага до произнасяне на комисията с окончателно решение по преписката, уточняват от КЗК.
"СИС индъстрис" произвеждат алкохолни напитки под марките "Савой клуб", "Маккой", както и Карнобатска грозвода ракия, уточнява dir.bg.

7 юли 2009 г./ Dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар