Ставаме руски Лас Вегас на Балканите

Снимка: Интернет
Руски инвеститори се насочват към българския игрален пазар, понеже от 1 юли в Русия влизат в сила нови хазартни забрани...

Руски инвеститори се насочват към българския игрален пазар, понеже от 1 юли в Русия влизат в сила нови забрани, които са златен шанс за българския туризъм, съобщава в днешния си брой вестник „Стандарт”, цитиран от информационни агенции. Вече няколко фирми са изявили желание да стартират хазартен бизнес у нас, казва пред "Стандарт" Боян Михайлов, председател на Българо-руския инвестиционен форум. Според него атрактивни за руските инвеститори са не толкова черноморските курорти, колкото големите градове като София, Бургас и Варна, където целогодишно ще има клиенти. "Посъветвахме руските фирми да се ориентират към партньорства с български компании. Така две компании вече са намерили общ език с българските си колеги, като инвестициите ще са в рамките на 4-5 млн. евро", каза Михайлов.
От 1 юли в Русия Е в сила федерален закон, според който хазартът ще е законен само в четири специални области - Калининградска, Алтай, Приморския край и на границата между Ростовска и Краснодарска. Тези области обаче са силно некултивирани и създаването на подходящи условия ще отнеме години, коментират експерти. Затова руските собственици на казина и игрални салони имат две алтернативи, коментират местни медии. Едната е да превърнат заведенията си в ресторанти и кръчми за параван, като тайно да продължат бизнеса си със залаганията. Втората е да се ориентират към нови пазари. Българското законодателство в областта на хазарта е либерално, а и казината ни се радват на засилен интерес от страна на турските и гръцките граждани.
Забраната е златен шанс и за родния туризъм. Ако руските комарджии дойдат у нас, не само че ще приберем част от парите им, но и ще спасим сезона по морето. От затварянето на казина в Русия може да се възползват и българските игрални фирми, които ще имат възможността изгодно да закупят игрално оборудване, отбелязва „Стандарт”. България обаче не е атрактивна дестинация за руските играчи, твърдят от хазартния бранш, според публикацията във вестника. Там се посочва, че големите комарджии, които плащат на нощ по 300-350 хил. долара, ще отидат да ги хвърлят в казината на Монте Карло или Лондон. А защо не и в Турция. Въпреки че хазартът там е забранен, в само в Истанбул имало 120 нелегални игрални зали.
Не само братушките в хазарта останаха на сухо, припомнят в бранша. От един месец насам след пожар са затворени и 10 хиляди игрални зали в Украйна. Играчите могат да предпочетат и Кипър, защото визите са с нулеви ставки там, а не като при нас, 60 евро.
Пречка е и дългото чакане за издаването им. Според други пък Кипър няма такъв потенциал, защото у нас има много руснаци, собственици на имоти, апартаменти, които могат да привлекат сънародници, посочва „Стандарт”

22 юни 2009 / Bourgasmedia 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар