Кинофестивал гостува в Бургас

Снимка: Класиката остава

Международният кинофестивал на европейските копродукции ще гостува за пръв път в Бургас от 17 до 23 юни. Той ще стартира с биографичния филм за Апостол Карамитев...

Международният кинофестивал на европейските копродукции ще гостува за пръв път в Бургас от 17 до 23 юни. Той ще стартира с премиерата на биографичния филм за Апостол Карамитев, чийто автор е синът му - Момчил. Общо 9 са филмите, включени във фестивалната програма. Прожекциите ще се състоят в салона на Драматичен театър “Адриана Будевска” от 17 и 19 часа.
Тази година страната във фокус е Полша. Поради тази причина в бургаската програма на фестивала е включен най-новият игрален филм на Йежи Сколимовски - “Четири нощи с Анна”, създаден след 17-годишно оттегляне на режисьора от киното.
Станалото вече традиция представяне на големи имена от българското документално кино ще продължи с прожекции на забележителното разследване на опожаряването на партийния дом - “Приключено по давност” на Малина Петрова. Бургаската програма ще покаже също “Константин и Елена” на младия румънски документалист Андрей Даскалеску, спечелил наградата за млад режисьор на фестивала за документално кино в Амстердам през 2008.

10 юни 2009 / DarikNews 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар