„Бургас и морето” остана без сцена

Снимка: Сцената на летния театър
Националният конкурс "Бургас и морето" може да бъде преместен от Летния театър и да се окаже без сцена това лято. Причината е - неизплатени 680 000 лева...

Националният конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето" може да бъде преместен от Летния театър и да се окаже без сцена това лято, съобщава в днешния си броя вестник „Морски труд”. Причината е в неизплатената сума от 680 000 лева, която общината дължи на "Главбулгарстрой" за монтирането на покрива на театъра. Задълженията бяха наследени от предишната администрация, отбелязва вестникът.
Специално сформинара комисия с представители от двете засегнати страни е внесла докладна в ОбС, която ще бъде гледана на идващата сесия. "Надеждата ни е на общинската сесия тази седмица да бъде подкрепено предложението за разсрочено плащане на сумата", каза Весела Йорданова - началник отдел "Култура, маркетинг и връзки с обществеността" в община Бургас.
От общината се надяват, че решението, което ще вземат съветниците ще бъде в полза на града и на бургазлии и на сцената на Летния театър ще се проведат серия от концерти и фестивали.
Членовете на подборната комисия с председател композитора Стефан Димитров се събраха вчера, за да чуят 61 песни, изпратени за участие в 27-то издание на "Бургас и морето". В комисията по избор влизат още Тома Спространов, Орлин Горанов, Орлин Павлов, Тони Димчева, Ваньо Вълчев, Иван Кожухаров, Весела Йорданова и Михаил Куцев. Комисията трябваше да избере 12 песни, които ще звучат за първи път на финала на конкурса, който ще се проведе на 1-ви и 2-ри август. Авторите и изпълнителя на песента победител ще бъдат премирани със сумата от 20 000 лева. За второ място наградния фонд е 12 000 лева, а за трето - 6 000 лева. Тазгодишният бюджет на конкурса е в размер от 230 000 лева, с 20 000 лева по-малко от миналата година.
Подробностите около провеждането ще бъдат обявени допълнително, казаха от община Бургас - организатор на конкурса. Вече е ясно, че автор на сценария ще бъде Ивайло Вълчев, отбелязва „Морски труд”.

10 юни 2009 г./ Бургас медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар