Хотел „Хризантема” посрещна първите туристи в Слънчев бряг

Снимка: www.bourgasmedia.com
Хотел „Хризантема” посрещна първите туристи в Слънчев бряг

Първата организирана група от 120 израелски туристи откри новия туристически сезон в най-големия български курорт Слънчев бряг. Чужденците отседнаха в четиризвездния хотелски комплекс „Хризантема”. По време на ваканцията си те ще имат възможност да посетят  исторически забележителности, да участват в планинско сафари с джип, фотолов, разходка с яхта, селски и екотуризъм и други атракции.

„Очакваме много силен туристически сезон тази година. Всички места в нашите хотелски бази са заети на 100% до края на месец октомври включително”-съобщи изпълнителният директор на „Слънчев бряг хотел холдингс” АД Пейко Янков. Дружеството включва верига от четиризвездни хотели в Слънчев бряг между които „Хризантема”, „Тракия Плаза”, „Бургас”, „Несебър” и др. „Най-многобройни ще са немските и английски туристи. Това лято ще пристигнат и повече туристи от Чехия, Унгария и Румъния”-уточни Янков. Според него, Слънчев бряг става все по-популярна туристическа дестинация вече и извън европейския пазар. “Над

20 000 израелски туристи очакваме този сезон. Другата туристическа тенденция е, че в Слънчев бряг идват все по-млади хора”- допълни изпълнителният директор на най-голямото хотелско АД в курорта.

Прогнозите на туроператорите са за 10 % ръст на туристите в Слънчев бряг това лято, което означава, че курортът ще бъде посетен от над 1,2 млн. чуждестранни и български туристи.

Несебър Медия, 20.04.2008г.

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар