Летният театър на Бургас с арестуван покрив

Снимка: dir.bg
Запорираният Летен театър в Бургас ще бъде отворен и ще работи през лятото, но без подвижния покрив. Още за скандала...

Летният театър в Бургас ще бъде отворен през лятото и ще работи, но без подвижния покрив. Сега той е затворен, тъй като общината дължи на фирмата-изпълнител на конструкцията - "Главболгарстрой" близо 1 млн. лв. за довършителни работи. Покривът е готов, но фирмата не подписва актовете за въвеждането в експлоатация и е сигнализирала РДНСК да спре тока и водата на обекта, за да не може той да се използва. Това съобщава в днешния си брой вестник „Морски Труд”.
За да не се провали лятната програма на общината, администрацията е склонна да преговаря с фирмата и да плати по-малка от дължимата сума, стана ясно вчера на заседанието на комисията по бюджет и финанси към местния парламент. Става дума за близо 700 000 лв. "Главболгарстрой" е декларирала, че се отказва от печалба в размер на 100 000 лв., само и само да бъде постигнато споразумение. Фирмата е обещала, че ако се подпише договор за разсрочване на парите, няма да пречи да се ползва театърът.
Предстои общинският съвет да вземе окончателно становище по въпроса.
Преди ден с казуса се е занимавала и комисията по общинска собственост. Тя е решила кметът да сигнализира прокуратурата и да докладва пред съветниците какви мерки ще вземе, за да бъде търсена отговорност от виновниците за сагата с покрива на Летния театър от предишната общинска администрация, посочва вестникът, цитиран от информационните агенции. До проблема се стигна, след като парите за изпълнението на покрива се оказаха повече от тези, гласувани по обществената поръчка на старата власт с мотива, че е имало много довършителни работи. Това стана ясно обаче едва при сегашното управление на общината.

4 юни 2009 г. / Бургас Медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар