Журналистката с най-сините очи издаде книга

Снимка: Арт фотография на Деси Георгиева

Журналистката от вестник „Морски Труд” Деси Георгиева изненада бургаските читатели с истинско лирично бижу-оригиналната по съдържание и оформление книга - „Момичето с къдриците”.  Деси ще представи по нетрадиционен начин книгата си пред приятели и ценители на 5 юни късен следобед в беседката до Пантеона в Морската градина на Бургас...

 

 

 

"Притча за момичето с къдриците" е първата книга на Десислава Георгиева. Авторката е родена в Бургас и е завършила ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий". По професия е журналист.

"Притча за момичето с къдриците" излезе от печат на 13-ти април т.г. Книгата е издадена от бургаското издателство "Либра скорп". Редактор е бургаската поетеса Венда Райкова. Нестандартният формат /книгата е с форма на квадрат/ и оформлението са идея на авторката и са реализирани от графичния дизайнер инж. Христо Петров.

Книгата условно е разделена на две части - проза и проза в стих. В първата са събрани пътеписът "Кападокия" /за него Десислава Георгиева получава специалната награда от националния конкурс за пътепис "Одисея" през 1995-та година/, импресиите "Пътуване", "Кафе", "Верона" и "Виена", цикълът "Миниатюри от Италия", разказите - "Сенки", "Обич". Втората част съдържа проза в стих - лиричните изповеди на авторката, провокирани от личните й срещи и емоционалните й преживявяния.

Книгата носи заглавието на един от разказите "Притча за момичето с къдриците". Текстът не се придържа към каноните на класическата притча и е по-скоро провокация към читателите, смесвайки няколко сюжетни линии.

Уникалното на книгата са цветните акварели, рисувани от художника Иван Додов специално към текстовете, които илюстрират.

Авторката поднася и две изненади на читателите. В "крилцата" на книгата са скрити импресията "Светлината на Изтока" и кратка автобиография придружена с артфотография на Десислава Георгиева, правена от фотографа Константин Николов.

Премиерата на "Притча за момичето с къдриците" ще бъде на 5-ти юни на беседка в Морската градина на Бургас.

Книгата вече може да се намери и в книжарници «Хеликон» и «Божич».

29 май 2009 г. / Медия Инфо

 

 


Коментари
  • 29-05-2009 - таня колева
    ЧЕСТИТО МИЛА ДЕСИ!!!! У Н И К А Л Н А С И!!!! ЕДИНСТВЕНА И НЕПОВТОРИМА!!! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ! О Б И Ч А М Е Т Е !!! ЦЕЛУВКИ от ПЛОВДИВ
Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар