Стоичков: Имам 3 златни топки, хванете ме за тях

Снимка: Hristo Stoichkov
Никога няма да вляза в политиката. Живея в чужбина, но разбирам само от спорт и не се занимавам с политика, заяви  Христо Стоичков по телефона...

Никога няма да вляза в политиката. Партия къща нe храни. Живея в чужбина, но разбирам само от спорт и не се занимавам с политика, заяви големият български футболист Христо Стоичков по телефона пред bTV, цитиран от БГНЕС. Той каза това по повод информация в медиите, че е канен от ГЕРБ за депутат.
"В политиката трябва да бъдат хора, които са живели в чужбина и са видели и знаят много", заяви още Камата и категорично каза, че не е канен от Бойко Борисов, както говорят някои. "Семейството ми живее в Испания. Освен това много хора в България говорят против мен. Ухажвали са ме и политици, но това трябва да се прави не 30 дни преди избори, а 365 дни в годината", посочи Стоичков.
"Никога не съм говорил за политика с Бойко Борисов или с президента Георги Първанов. Аз мога да подкрепя личността, но не партия", категоричен беше Модерният ляв. "Не мога да подкрепя партия, а и Европейският съюз ни удари една голяма плесница със спирането на парите за България. Някои обещават, че ще ни ги върнат, но къде ще отидат – в нечий джоб. Всички знаят кой най-много ограби държавата – посрещнаха го от Мадрид, обеща, че ще оправи държавата за 800 дни, а нищо не направи и хората му се сдобиха с хубави места край морето", заяви още Стоичков.
Според него държавата трябва да се управлява от един човек и това да е президентът. Като са много - всеки дърпа към себе си, убеден е Стоичков. Той даде за пример опита на Испания, където няма значение на какъв пост си, отговаряш пред закона. По думите на Камата у нас в затвора са хора, откраднали една кола или нещо от някой магазин, а тия дето крадат много пари - нищо. Стоичков е категоричен, че президентската република е най-удачна форма на управление.
"Моите хулители ме плюха за какво ли не, но аз им казвам на всичките: Хванете ме за златните топки. Имам три златни топки! Едната е за футбол и още две си ги нося с мен, те са още по-златни от първата", заключи бившият треньор на националният отбор.

 

22 май 2009 г. / Медия Инфо

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар