Несебърският топ журналист Максим Момчилов празнува рожден ден

Снимка: Деловият Максим Момчилов
Топ журналистът Максим Момчилов почерпи с уникални вина и мезета всички посетители в редакцията на „Слънчев бряг прес”...

Топ журналистът на Несебър Максим Момчилов почерпи днес с уникални вина и мезета всички посетители в редакцията на вестник „Слънчев бряг прес”. Пред екипа на „Несебър Медия” Максим призна, че тази година е решил да празнува семпло, защото няма юбилей.

Към рожденика се приобщиха с домашно приготвени елексири и местни специалитети и видни несебърски именници.Това  придаде особена празничност днес на несебърската редакция, която събра по този двоен повод задушевна компания от художествено-творческия елит на града, видя любопитен репортер на „Несебър Медия”. Рожденикът получи за наздравица от колегите си от „Несебър Медия” оригинална чаша за бира с изгледи от Несебър, имайки предвид, че Максим е известен като най-добрия ценител на чешкото пиво. 

В професионален план, рожденикът Момчилов е годостта на несебърската и бургаска журналистика. Това показва справка в интернет: Максим Момчилов е включен е в биографично-информационния справочник “Кой кой е в елита на Бургас и региона 1996-1997” и е един от избраните българи в единствения засега елитен справочник “Кой кой е в България-1998”, който започва с хан Аспарух. През 1998 г. е удостоен със сертификат на Европейския център за обучение и квалификация-София по програмата за овладяване на компютърни технологии. Получава сертификат на РААБЕ-България по програмата “Протокол и етикет в българската община”-2002. Кореспондент на най-голямата вестникарска групировка “Вълтава прес”-Чехия за България 2002-2003. През 2004 е удостоен с Гран при за журналистика на Международния журналистически фестивал “Вяра, Надежда, Любов”-Украйна и бронзовата статуетка “Истина” за принос към развитието на независимите медии в България. Избран е за член на АБУЖЕТ-българската структура на ФИЖЕТ-със седалище в Париж, и е един от деветимата български журналисти,членуващи в организацията, обединяваща писатели и журналисти, пишещи по въпросите на туризма-2006. През същата година става съучредител и на регионалния клуб “Журналисти против корупцията”-Бургас.

Академията за лидери с принос за развитието на страната към Европейския форум на експертите го удостоява със Сертификат за притежаване на Златния знак на форума, даващ му официален статут на експерт с висок престиж и обществено признание в областта на медиите и развитието на българската култура- 2006.  Автор на том І  на “Приписки към времето”-2006 и съставител и редактор на книгата “Ин мемориам”-2008 в памет на Димитър Янков, претърпяла второ допълнено издание.

През периода 2005/2006 е секретар,а 2006/2007 е вицепрезидент на “Лайънс клуб”-Несебър. Под неговото ръководство, вестник „Слънчев бряг прес”  е носител на приза “Златното перо” на Съюза на българските журналисти, на специалния приз на Софийската и Варненската туристически борси през 2002. Обявен е за “Издание на годината-2005” на Международния журналистически фестивал и е удостоен с Гран при в категорията “Регионални издания”. Удостоен със Златен приз на Международната туристическа борса “Ваканция-2008” за системно и последователно отразяване на проблемите в сферата на в българския и международния туризъм и става първото издание-лауреат в категорията “Регионални медии” за 2007.

Честит Рожден Ден на колегата Максим Момчилов! Пожелаваме му здраве и още много нови успехи!

11 май 2009 г./ Несебър Медия

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар