Кметът на Несебър си поръчал джип за 200 000 лв.

Снимка: Кметът Николай Димитров

Кметът на малката, но богата община Несебър, Николай Димитров, си е поръчал служебна кола за 200 000 лева. В момента несебърският кмет има три служебни коли: "Шкода Октавия", "Пежо 607" и джип "Хонда"...

 

Кметът на малката, но богата община Несебър, Николай Димитров, си е поръчал служебна кола за 200 000 лева. Това разкри общинският съветник от градчето Константин Гюпчанов. Решението е било прокарано през градския парламент преди седмица в рамките на новоприетия бюджет на общината, пише в. "Сега".
"Там бяха заложени 500 000 лева за закупуването на транспортни средства, но без да се уточнява какви точно. Беше ни казано, че ставало дума за микробус и автобуси. Но сега видяхме, че кметът е направил обществена поръчка и за доставка на автомобил за самия него", разказа Гюпчанов. Той показа и копие на поръчката, в която кметската лимузина е описана с такива подробности, на каквито отговаря един конкретен модел автомобил, доставен от една конкретна фирма. Там пише, че колата трябва да е черен металик, със задвижване 4х4, двигател V6, работен обем от 3000 куб см., дълга 5200 и широка 1870 мм, с мигачи на страничните огледала, черен кожен салон, комбиниран с махагон и тъмен блестящ орех. На тези посочени изисквания отговаря единствено Мерцедес S 320 CDI, дълга база.
В момента кметът на Несебър има три служебни коли: "Шкода Октавия", "Пежо 607" и джип "Хонда".
"В момент на финансова криза, когато всички представителни разходи трябва да се свият максимално, поръчката на подобна кола е възмущаваща проява на разточителство. Такива лимузини имат само кметът на София Бойко Борисов и на Варна Кирил Йорданов", коментира Гюпчанов. Самият несебърски кмет е неоткриваем за коментар. На служебния му телефон отговаря единствено секретарка, която винаги обяснява, че той не е в кабинета си. Димитров никога не вдига личния си мобилен телефон.
Характерно за политическата система на Несебър е, че там класическите партии са изхвърлени от обществения живот. В общинския съвет присъстват активисти единствено на местни бизнес организации, единствената по-известна от които е "Лидер". 06 април 2009 / News.dir.bg

 

 

 

 

 


Коментари
  • 13-04-2009 - алооо
    Не еджип, а лека кола Мерцедес и то си е написано
Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар