Натопиха почетния руски консул в сексскандал

Снимка: Тонко Фотев, сн.: far.bourgas.org
Сензационна медийна война пламна между почетния консул на Русия Тонко Фотев и бизнесмена Ивайло Зартов, след изявленията на две проститутки...

Сензационна медийна война пламна между почетния консул Тонко Фотев и бизнесмена Ивайло Зартов и заплашва да прерастне в дипломатически скандал . На пресконференция две анонимни проститутки обвиниха Почетния консул на Русия в трафик на бели робини. Безпристрастният информационен портал „Бургас Медия” предоставя на своите посетители пълния текст на отвореното писмо до медиите от Почетния Консул на Руската Федерация в Република България  г-н Тонко Фотев. Информацията е от нас, коментарите оставяме за вас.

Изявление на Почетния Консулна Руската Федерация

в Република България Г-н Тонко Фотев

             До средствата за масова информация

                    Уважаеми дами и господа,

От около 20 дни съм обект на целенасочена, гнусна и абсурдна компроматна атака. Връх на мръсната и недостойна кампания срещу мен, както и срещу ръководената от мен институция “Почетен консул на Руската Федерация в Република България” бе организирана пресконференция в сградата на БТА в София на 18.03.2009 г. Участващите в нея анонимни лица са посочили факти и обстоятелства, които представляват престъпление от общ характер и в тях са замесили моето име.

Дълбоко съм възмутен и потресен от твърденията на анонимните лица, че съм бил извършил блудствени действия с тях и едва ли не съм свързан със своднически канал за износ на проститутки. Категорично заявявам, че подобен описан случай с мое участие не е имало и не е възможно да има въобще. Моите морални и професионални ценности никога не биха могли да позволят подобно безумие. Фактът, че твърденията на двете анонимни лица са абсолютно неверни и измислени се потвърждава и от техния отказ да отговарят на конкретни въпроси на присъстващите журналисти, а вместо това са прекъснали пресконференцията, която са организирали самите те и са напуснали залата.

Подобен прецедент на клеветническа пресконференция, отново в София бе организиран на 26.02.2009 г. х-л “Хилтън” с участието на лицата Анна Качарава и Ивайло Илиев Зартов. Тогава отново бях обвинен в блудствени действия спрямо Качарава. И на двете пресконференции обвиненията срещу мен са отправени публично, като съзнателно е търсен медиен скандал, без да бъдат посочени никакви конкретни факти и обстоятелства, които да потвърждават описаното. Това именно ме кара да считам, че се касае за умишлена и целенасочена клеветническа кампания, с цел моето дискредитиране не само като уважавана в обществото личност, но и като почетен консул на Руската Федерация. Подобна кампания представлява и опасност за опетняване и на добрите отношения между Република България и представляваната от мен в качеството ми на Консул държава.

Имам основание да се съмнявам дълбоко, че 2-те пресконференции са свързани с едни и същи подбудители, организатори и поръчители. Подобни действия представляват по своя характер и престъпно накърняване на моето добро име, както и сериозна опасност за моето, както и на членовете на моето семейство здраве. Съмнявам се с основание, че тези действия срещу мен са свързани с възникнал спор между съдружници в търговското дружество “Инглиш Вилидж” ООД, а конкретно лицето Ивайло Илиев Зартов и неговите руски партньори. Във връзка с този спор се извършва проверка от страна на компетентните органи в Република България за длъжностно присвояване от страна на Зартов в особено големи размери. Освен това от публикации в медиите установих, че Зартов е регистриран като криминално проявен в Република Чехия, където има влязла в сила присъда за грабеж.

Заявявам, че ще защитавам със всички сили и законови средства честта и достойнството си, като и тези на моето семейство. Вече съм сезирал и отново ще сезирам Главния Прокурор на РБ, Министъра на Вътрешните Работи, както и ДАНС за извършване на спешна проверка, относно престъпните действия спрямо мен. Категорично ще настоявам за установяване на поръчителите, инициаторите и виновните лица за тази клеветническа кампания и тяхното справедливо и своевременно наказание. На срещата ми с Главния Прокурор г-н Борис Велчев ще бъде предоставена и друга информация, имаща отношение към лицето Зартов, за която се съдържат и данни във висящо Наказателно производство за организирана престъпна група.

Апелирам уважаемите медии да не се подават на провокации и да не се превръщат в безплатна трибуна на лица с престъпно минало и криминални досиета, преследващи единствено свои тъмни и противо-обществени интереси.

Като благодаря за отделеното внимание, оставам открит за допълнителни уточнения при необходимост.

18.03.2009, Бургас  

С Уважение: Тонко Фотев, Почетен Консул на Руската Федерация, гр. Бургас, България

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар