Изложба на Тома Трифоновски гостува в Несебър

Снимка: Община Несебър

Дванадесет творби на Тома Трифоновски ще бъдат подредени в Дружеството на несебърските художници. Трифоновски се налага се като творец с женските портрети, голото тяло и натюрмортите. Картините му имат интимен характер...

Дванадесет изящни творби на Тома Трифоновски ще бъдат подредени в Дружеството на несебърските художници на 23 септември. В изложбата живопис, която ще бъде открита в 18 часа в петък, с по една творба ще участват приятелите му Йордан Кацамунски, Сули Сеферов, Хинко Хинков, Пламен Пенов, Йово Николов, Ива Владимирова, Светлин Русев, Цветослав Христов, Христо Христов, Райна Йотова, Зоя
Генова, Даниела Ненчева и Саша Игнатова. Естетите ще могат да се насладят на произведенията на изкуството до края на месеца, като галерията ще работи от 9 до 19 часа.
Тома Трифоновски се налага се като творец с женските портрети, голото тяло и натюрмортите. Съчетава по блестящ начин традициите на православната иконопис и модерния колорит. Картините му имат по-скоро камерен и интимен характер. Набляга на сходни по тоналност цветови гами, често клони към минимализъм, в който обаче разкрива огромно богатство от нюанси.
В началото на 70-те години критиката го забелязва с фигуралната композиция “Пеещи момичета”, за която получава първата си награда за живопис. Негови творби са притежание на Музея за модерни изкуства „Пти Пале“ в Женева, Националната художествена галерия, всички музей в страната, частни колекции в България и чужбина - Италия, Германия, Канада, Русия, Франция, Австрия, Македония, Дания и Кипър.

21 септември 2011/ Община Несебър

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Жълтини
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар