Слънчев бряг посреща 5000 абитуриенти

Снимка: Слънчев бряг вече се пълни с млади хора

Курортът  Слънчев бряг ще посрещне 5000 абитуриенти, като по-голямата част от тях ще пристигнат от вътрешността на страната, съобщи началникът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров по време на кръгла маса...

Курортът  Слънчев бряг ще посрещне 5000 абитуриенти, като по-голямата част от тях ще пристигнат от вътрешността на страната.

 

Това съобщи началникът на ОД на МВР-Бургас Милен Димитров по време на кръгла маса в "Слънчев бряг", на която бе обсъдено безопасното протичане на абитуриентските балове в туристическия комплекс, предаде БТА.
По пътя Бургас - "Слънчев бряг" ще бъдат разположени подвижни контролно-пропускателни пунктове, чиято цел е да се намали скоростта на водачите. Ще бъде засилено полицейското присъствие в същата посока и след полунощ, когато абитуриентите се връщат. Тогава има най-големи предпоставки за инциденти, защото водачите са с ниска концентрация, а част от тях са употребили алкохол, каза началникът на КАТ-Бургас Жельо Танев.
Миналата година по време на абитуриентските празници в Бургаско са издадени 49 акта за шофиране в нетрезво състояние, 389 акта за превишена скорост и 61 акта на неправоспособни водачи. Комисар Милен Димитров отправи молба към охранителите в дискотеки и хотели да носят нужните обозначения и да са гъвкави в поведението си към абитуриентите, за да не предизвикват агресия и да не се стига до инциденти.
Вече са проведени срещи с представители на охранителните фирми в курортния комплекс за синхрон в действията.

 

19 май 2011 / dir.bg

 


Коментари
  • 22-12-2011 - extectMit
    Which team do you prefer, Manchester United or Manchester City?
Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар