Пускат комети по нашето Черноморие

Снимка: Internet

България възстановява пасажерските плавания в Черно море. От началото на юни комети отново ще превозват туристи между Созопол и Златни пясъци, 30-г.катамарани са закупени от Гърция...

След повече от 20 години България възстановява пасажерските плавания в Черно море.

 

 

От началото на юни т.нар. "комети" отново ще превозват туристи между Созопол и Златни пясъци, предаде bTV.
30-годишните катамарани са закупени преди два месеца от Гърция. Въпреки че са в движение и в добро състояние, корабите на подводни криле са подложени на основен ремонт.
"Произведени са от алуминиево-магнезиева сплав, която е почти вечна. Даже и да има някъде някакви повреди, след като се покрият изискванията на корабен регистър и на Морска администрация за безопасност, корабът може да бъде и 100-годишен", казва собственикът на плавателните съдове Петър Узунов.
Корабчетата ще се движат по редовна линия между Созопол и Златни пясъци и ще спират в Несебър. Два пъти в седмицата ще минават през Варна и Бургас. Най-дългият маршрут ще се взима за 3 часа.
По-възрастните жители на морските градчета с носталгия си спомнят държавните комети, спрени през 90-те години на миналия век, които са пътували от Балчик чак до Царево.
Цените ще са два-три пъти по-високи отколкото на автобусите. Засега кометите са две. Ако има интерес, ще се увеличи и броят на корабчетата, и маршрутите.

16 май 2011/Дир.бг 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар