Руски туристи пак ще спасяват сезона в Бургас

Снимка: Интернет

Краткосрочен безвизов режим за туристи от Руската Федерация и Турция, поискаха от Бургаската туристическа камара по време на отчетно - изборното събрание...

Краткосрочен безвизов режим за туристи от Руската Федерация и Турция, искат от Бургаската туристическа камара.

 

 

Вчера се проведе отчетно - изборното събрание на организацията. "Създадената сложна политическа обстановка в Северна Африка ще пренасочи туристопотока към Гърция и Испания и ние отново ще имаме проблеми с руския пазар. Това налага спешно от външно министерство да се преразгледа въпроса с визите", категорични са туристическите фирми от региона.
За тях е важно да бъде приет новия закон за туризма и да бъде намален туристическия данък. "С тази тежест, която се поставя в момента на малки селища и квартали, като Крайморие, Сарафово, на юг от Созопол - Приморско, Китен, Царево със среден престой на туристопотока 34 и 38 дни, това е просто невъзможно. Това означа ние да поставим целият туристически бизнес на колене, в тази част на бургаското южно Черноморие", заяви председателят на Бургаската туристическа камара Иван Иванов. 
Според него е необходимо още кадрите на ниско, средно, но и на високо ниво/ генералните мениджъри/ да преминат квалификация и прекфалификация, за да са по-ефективни. Той каза още, че проучване на германския пазар показва, очакван ръст от 10 % на предварителните записвания за почивка по българското Черноморие. При приходите увеличението ще е около 5 %, но ще се запази бройката нощувки от 2010 г. Същата е тенденцията и на руския пазар, и в Чехия и Словакия. Интерес заслужава Великобритания, там ръста е между 7 и 9 %. Руският турист ще спаси туристическия сезон тази година, каза за Дарик Иван Иванов.
Може да се пренасочат повече от тези туристи към нас, ако се отиде към безвизов режим, защото колкото и в икономически план тези туристи да са стабилни, цената на визата и тези 19 евро, които се взимат като комисиона, оскъпяват целия процес. Ако нарастнат туристите от Великобритания и Германия, ще се радваме на успешен сезон, допълни Иванов. "По- платежоспособни туристи можем да спечелим, ако не бяхме презастроили бургаското черноморско крайбрежие и ако разполагаме с висококвалифицирани кадри. Когато човек падне с цените прилича на рицар без броня, това рицарство без броня се възстановява между 5, 7 и 10 години", категоричен беше председателят на Бургаската туристическа камара.

17 март 2011 / dir.bg 

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар