Художнички откриват изложба на 8-ми март

Снимка: Община Несебър

Специално за 8 март жените-художници от Несебър и Бургас подреждат изложба в града на ЮНЕСКО. Ще бъдат показани...

 

 

Специално за 8 март жените-художници от Несебър и Бургас подреждат изложба в града на ЮНЕСКО. Ще бъдат показани 71 творби на 17 авторки.
Произведенията на изкуството на доманиките и на техните колеги от Бурагс са от различни жанрове като текстил, живопис, иконопис, графика и др. Нели Гочева, Вяра Стефанова, Лора Янева, Анна Михайлова, Ирена Бранкова, Силвия Инджова, Калинна Николова, Петя Димитрова, Анета Салабашева, Лидия Кунева и Севдалина Проданова са гостенките, които ще участват в проявата със свои творби.
Художничките от Несебър, които ще представят своето изкуство в деня на жената, са: Албена Бояджиева, Румяна Йоргова, Радостина Христова, Валя Георгиева, Видка Липчева и София Германова.
Изложбата е първата по рода си съвместна проява между Дружествата на Несебърските и Бургаските художници, организирана и със съдействието на община Несебър. Експозицията ще се открие на 8 март, от 17.30 часа, в галерията на Дружеството на Несебърските художници. В продължение на 10 дни всеки ценител на изкуството ще може да разгледа изложбата.

8 март 2011/ Несебър медия

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар