Kод „оранжево”за цялото Черноморие

Снимка: Ураган
От полунощ код „оранжево” влиза в сила за областите Добрич, Варна и Бургас заради силния вятър. Той ще е с пулсации до 20 метра в секунда...

От полунощ код „оранжево” влиза в сила за областите Добрич, Варна и Бургас заради силния вятър. Там той ще е с пулсации до 20 метра в секунда. Това съобщи дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН Красимир Стоев. „Обявяването на код „оранжево” означава, че прогнозираните метеорологични явления са с голяма интензивност, възможни са щети, а дори и жертви”, подчерта Стоев. Хората трябва да бъдат изключително внимателни и да бъдат в течение с метеорологичната прогноза и да я следят. За следващото денонощие в останалата част от страната обявеният от метеоролозите код ще бъде „жълто”, като в Дунавската равнина и в Тракийската низина ще духа силен вятър от североизток. На 8 март вятърът ще продължи да духа силно, особено в източните части от страната.
Вятърът днес е бил най-силен в град Оряхово – 24 метра в секунда, а в пулсации е стигал и до 28 метра в секунда. В София пулсациите са до 15 метра в секунда.
Силата на вятъра в Северозападна България е между 8 и 10 метра в секунда, но тепърва предстои да се усилва до края на това денонощие. Заради вятъра до полунощ код „жълт” остава в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Русе, възможно е обаче той да бъде променен спрямо интензитета на явлението. Вятърът в Североизточна България ще бъде до 12 метра в секунда до края на днешния ден.

07 март 2011 / Агенция "Фокус"

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар