Хотелиери искат 9% ДДС след сезона

Снимка: Internet

Въвеждането на 9% ДДС в туризма преди летния сезон ще доведе до загуби за големите хотели, които разчитат на организирани туристи. Това прогнозират представители на бранша от Несебър...

Въвеждането на 9% ДДС в туризма преди летния сезон ще доведе до загуби за големите хотели, които разчитат на организирани туристи.

 

Това прогнозират представители на бранша от Несебър и се мотивират с продадените вече туристически пакети, предаде Burgas24.bg.
Представителите на туристическия бранш споделят, че не са толкова против ДДС-9 %, тъй като за неорганизираните туристи, тези които са на свободно настаняване там се отразява добре, тъй като изчезват 20% ДДС и съответно цените на рецепция за свободно настаняване стават по-ниски. Те са против въвеждането на новата данъчна ставка преди началото на сезона, когато вече договорите с чуждите туроператори са подписани, а 85 % от хотелите в Слънчев бряг работят с организирани туристи.Поради тази причина хотелиерите ще претърпят 2 % загуба този сезон.
Според кмета на община Несебър Николай Димитров е рано да се каже какъв ще е ефекта от променената данъчна ставка. Според него трябва да се коментира едва след края на сезона и сподели, че тези които са плащали 7% ДДС няма да е приятно да плащат 9%, защото цените на туристическите услуги не са се вдигнали поне от 7-8 години насам. Градоначалникът има в предвид услугите Ол инклузив, НВ и НВ пакетите, докато всички консумативите се се покачили - горивата, електроенергия и др.
От хотелиерския бранш смятат, че промяната е трябвало да бъде направена едва след края на сезона

 

28 януари 2011 / dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар