Бургас и Варна с най-добрите хотели за 2010 година

Снимка: Хотел "Приморец"-празен, но красив

На церемония в зала „Витоша” на Интер експо център в столицата бяха връчени наградите за 2010 г. в туризма. Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в у нас...

На церемония в зала „Витоша” на Интер експо център в столицата бяха връчени наградите за 2010 г. в туризма.

 

За четиринайсети път Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели, ресторанти и мениджъри в у нас. В присъствието на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков и неговия заместник Иво Маринов бяха раздадени награди в общо 31 категории. Най-престижното отличие за „Градски бизнес и СПА хотел на годината” отиде у Гранд хотел и СПА „Приморец” – Бургас, докато морската ни столица взе друга важна награда – „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” бе награден за „Ваканционен комплекс на годината”. В останалите по-интересни категории наградите отидоха при хотел „Берлин Парк Витоша” – София („Парк хотел на годината”), хотел „Хисар” – Хисаря („СПА хотел на годината”) и хотел „Троян Плаза” – Троян („Хотел за семинарен и екстремен туризъм”).
Наградата за устойчиво развитие в туризма стана притежание на хотел „Севлиево Плаза” – Севлиево, а за приноса си в развитието на детския и юношеския туризъм у нас бе отличен Стефан Трифонов, директор на Международния център за детски и юношески туризъм „Мистрал 2” – Свети Влас. Общината, която хотелиерите и ресторантьорите припознаха като най-активна и ползотворна в работата си с тях е Бургас, а Фондация „Созопол” е с най-голям принос в изграждането на добрия туристически имидж на България. Най-престижната индивидуална награда – тази за най-добър хотелски мениджър на 2010 г. стана притежание на генералния мениджър на „Гранд хотел Варна Резорт и СПА” Иван Портних, а в областта на ресторантьорството мениджър №1 според БХРА е Румен Баряков, собственик на „Барякова механа” – Банско. Бизнес ресторант на 2010 г. е „Ноти” – Варна, а „Панорама” на хотел „Рига” в Русе е най-добрият гурме-ресторант. Сред най-интересните нови награди тази година е тази за „Най-добър суши ресторант” и тя стана притежание на „Хепи суши” на бул. „Г. С. Раковски” в столицата.
„Ако всеки един бранш работеше така добре, както хотелиерския и ресторантьорския, България щеше да има една от най-силните икономики в Европа”, каза министър Трайков. „Зад нас е една изключително успешна година. До месец октомври ръстът, който нашия бранш бележи е в рамките на 11-12%. За подобно развитие в началото на годината не смеехме да мечтаем, но отличната работа на мениджърите в бранша показа, че когато има желание можем да постигнем добри резултати дори и в трудни години”, заяви председателят на БХРА Благой Рагин. По време на церемонията на връчването на наградите стана известно, че той е единственият за сега кандидат за поста президент на Международната хотелиерска и ресторантьорска асоциация (IHRA) на изборите през 2011 г.
За наградите От 1996 г. браншовата организация отличава мениджърите и собствениците, които са част от най-успешното предприемачество в туризма и са реализирали най-големите инвестиции в този бизнес. Годишните награди на асоциацията са най-дългогодишните награди в България в тази сфера, като целта им е подкрепа на хората, които благодарение на личната си инициатива, професионална квалификация и с цената на много рискове доказват, че туризма трябва да бъде приоритет в българската икономика.

 

25 ноември 2010 / dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар