Данъчни разведки в туризма

Снимка: Шерлок Холмс

Данъчното постоянно присъствие на бургаското летище извади на светло реалните приходи в туризма по Южното Черноморие, похвалиха се от НАП в Бургас като равносметка на туристическия сезон...

 

Данъчното постоянно присъствие на бургаското летище извади на светло реалните приходи в туризма по Южното Черноморие, похвалиха се от НАП в Бургас.

 

Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас вече разполага с пълна информация за дейността на 138 туроператорски фирми, 94 транспортни фирми и собственици на 1000 средства за настаняване, обслужвали туристи, които са пристигали през летище Бургас и са почивали главно по Южното Черноморие за периода юни – септември тази година. Това бе и времето, през което морските данъчни разкриха свой офис с постоянно присъствие на бургаския аеропорт. Това съобщават от приходната администрация в Бургас.
Данните са на база обработка на 60 на сто от протоколите, с които приходното ведомство разполага. Те съдържат конкретна информация за дестинациите, времето за престоя и местата за настаняване. „Целта ни е на светло да излязат реалните приходите на заетите в сферата на туризма, а оттам и да се платят реалните данъци и осигуровки за тях”, коментира директорът на дирекция „Контрол” в ТД на НАП-Бургас Пенка Жекова. С окончателното обработване на информацията, започва и засичане на данните от декларациите, които постъпват от работилите в туризма през този сезон и данните, с които НАП разполага. В случаите на разминавания ще следват проверки, а при установяване на съществени различия ще бъдат възложени и ревизии за установяване на укрити дължими данъци и осигуровки. От НАП ще проверяват и дали физическите лица, извършвали различни транспортни услуги или туроператорски дейности са имали трудови договори и дали техните работодатели са им начислявали дължимите осигуровки. Туроператорските фирми са информирали приходното ведомство, че плащанията от тях към хотелите, отделните къщи за настаняване, както и транспортните фирми са извършвани по банков път, така че засичането на данни ще бъде още по-ясно, лесно и бързо, коментираха още от НАП-Бургас.
От териториалната дирекция на приходната агенция поясниха още, че ще предоставят обобщената информация и на черноморските общини, с цел увеличаване събираемостта на местните данъци и такси.

25 ноември 2010/Фокус

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар