Пращат багери срещу ресторант-кораб в Несебър

Снимка: Internet

Корабът ресторант "Капитан Джак" на южния плаж в Несебър ще бъде атакуван от багери заедно с още 9 незаконни обекта. Това ще се случи до края на месеца...

Корабът ресторант "Капитан Джак" на южния плаж в Несебър ще бъде атакуван от багери заедно с още 9 незаконни обекта.

Това ще се случи до края на месеца, разкри шефът на регионалната Дирекция за строителен контрол (РДНСК) в Бургас Георги Георгиев, цитиран от в. "Труд".
Корабът заведение е закотвен до буна. Плановете на РДНСК са буната да бъде махната. "Сезирали сме Морска администрация да патрулира катер наоколо, за да не тръгне корабът "Капитан Джак" към открито море, докато се премахва буната", каза Георгиев. Задължение на общината било след това да махне самия плавателен съд. Сред 9-те обекта, набелязани за бутане, са кръчми на плажа и бетонов път направен в процепа на дюна. От строителния надзор вчера коментираха, че голяма роля за потушаване на конфликта в Несебър, възникнал заради премахването на незаконните пристройки в Стария град, явно са изиграли и глобите.
Санкцията за всяка пристройка е 5000 лв. Отделно може да бъдат наложени актове от Националния институт за паметниците на културата, както и от полицията заради опита да се възпрепятсва бутането на незаконните обекти.В момента собствениците на повечето от незаконните пристройки са започнали сами да премахват надстроените етажи от къщите си. Двама от тях пък са получили ОПС (отстъпено право на строеж) от общината навремето, но го продали, вместо да строят, а сега се оплакват, че са без жилища, твърдят местни жители. Ставало дума за майката на Ивайло Ляхович и Мария Атанасова, дъщеря на друг от собствениците. В понеделник експертите от РДНСК ще проверят дали са съборени всичките 26 къщи в рибарското селище Ченгене скеле край Бургас, съобщи още Георги Георгиев.
Всички 250 масивни постройки там ще бъдат сринати и ще останат само убежищата на истинските рибари. Такива били преместваеми обекти - фургони, които са до 35 кв. м, или каравани. Те обаче трябва да имат разрешение от общината, за да бъдат поставени в Ченгене скеле. За рибарското селище ще бъде приет подробен устройствен план, а рибарски хижи ще има само около двата канала. Те ще могат да са до два етажа, с определена квадратура. Ще става дума за малки постройки, и то на истински рибари. Освен това ще бъде прокопан още един канал, обясниха от общината.

19 ноември 2010 / dir.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар