Протести в Несебър, Борисов е за събарянето

Снимка: дир.бг

Протестите срещу събарянето на незаконни пристройки на къщи в старата част на Несебър продължават. Премиерът Бойко Борисов...

 

 

Протестите срещу събарянето на неузаконени пристройки на къщи в старата част на Несебър продължават.

 

Протестиращи са се събрали на провлака към стария град. Това каза Станислав Цанев от Инициативния комитет, цитиран от БТА. Той съобщи, че по-рано днес собственици на застрашени от събаряне имоти и представители на РДНСК-Бургас са провели работна среща, но не е постигнат консенсус между двете страни. Хората са искали да бъде отменено принудителното събаряне на незаконните постройки и да им бъде представена алтернатива за решаване на проблема. Цанев каза, че в стария град има полиция и работници, които чакат да им бъде даден сигнал за започване работа по събарянето.
Акцията по разрушаване на неузаконени пристройки на къщи в старата част на Несебър започна вчера. Тогава бяха съборени покривите на два магазина и стигна до сблъсъци с полицията и арести. Заповедта на ДНСК включва и събаряне пристройките на 5 къщи. От там допълниха, че при проверка са установени и други незаконни строежи, по които са образувани 35 административни производства за премахване.
Протестиращите са категорични, че липсата на ясни правила за строителството и неизпълнените обещания на институциите през изминалите 20 години за издаване на строителни разрешителни са довели до проблем, засягащ повече от 100 семейства в Несебър.
Премиерът Бойко Борисов разкритикува протестите срещу събарянето на незаконните постройки в Несебър, предаде Дарик. Ето какво каза премиерът: "Когато минаваме покрай незаконните постройки, всички цъкаме с език и викаме няма държава. Но когато прилагаме закона, то е толкова сълзлива работа - децата, бабата, майката, умряхме, край. Тези, които са били в Хърватия, видяхте ли такова нещо в Дубровник? 8,5 млрд. евро са приходите на Хърватия от туризъм. Туристите искат да отидат и да видят нещо автентично. Не искат да отидат да видят селски кокошарник, повече от ясно е".

 

16 ноември 2010 / dir.bg

 

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар