Събарят незаконни обекти в Слънчев бряг

Снимка: Internet
Oт община Несебър са съставени около 300 констативни акта за незаконни строежи. Близо 130 са заповедите за премахване на временни обекти. Всички са обжалвани в съда...

Принудително премахване на незаконните обекти на територията на "Слънчевбряг" ще предприеме ръководството на едноименното акционерно дружество в комплекса. Това съобщиха от пресслужбата на АД-то. 
„Неугледните търговски постройки години наред бяха отдавани под наем, без да имат необходимите документи и разрешителни. В същото време павилионите създаваха и лош имидж на курорта. Много от незаконните обекти са изградени върху терени, собственост на хотелиерите в комплекса. Въпреки непрестанните проверки от страна на "Слънчев бряг" АД, голяма част от търговците си позволяваха да заграбват тротоарите като поставяха тенти и стойки със стоки. Така пешеходната зона в комплекса се стесняваше с всяка изминала година", каза председателят на "Слънчев бряг" АД Златко Димитров.
Ръководството на дружеството стигна до решението след редица оплаквания от страна на бизнеса, туроператори и гости на комплекса. Работна група от представители на дружеството, община Несебър и РДНСК изготви през сезона констативни протоколи на всички търговци в нарушение. До този момент от община Несебър са съставени вече около 300 констативни акта за незаконни строежи. Близо 130 са заповедите за премахване на временни обекти. Всички те са обжалвани в съда и са с влезли решения. В момента са изпратени 70 покани към собствениците на незаконни обекти за доброволното им премахване, които са с 14 дневен срок. Очаква се след средата на октомври да започне и принудителното им премахване от служителите на община Несебър и полицията в случаите на отказ от собствениците.
Идеята на „Слънчев бряг" АД е да се изградят търговски обекти по определен стандарт, които да отговарят на европейските изисквания. В момента дружеството изготвя нова схема за временни обекти, в която всички хотелиери, собственици на терени могат да участват за следващия сезон.

 

11 октомври 2010 г. /Дарик радио

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар