Ще променят концесионирането на морските плажове

Снимка: Интернет
Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се създаде работна група за нови промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие...

Със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев се създаде междуведомствена работна група, която да обсъди промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, съобщиха от МРРБ. В работната група участват представители на МРРБ, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерството на финансите, Министерството на околната среда и водите, както и от областните администрации на Добрич, Варна и Бургас и др.

Предвид че в сегашния си вариант процедурите за предоставяне на морски плажове на концесия отнемат средно 8-10 месеца, част от постъпилите досега предложения на експертно ниво са за облекчаване на сега действащата процедура. Обсъждат се и възможности за функционално категоризиране на плажовете, посочват от МРРБ.

Направените досега предложения са на работно ниво и предстои в края на септември, началото на октомври да бъдат обсъдени цялостно от работната група.

Идеята е по възможност още през есента да започнат да действат нови процедури за предоставяне на концесия на морските плажове, като целта е в началото на следващия летен сезон през 2011 г. да има максимален брой обезопасени морски плажове, обясняват от ведомството.

Investor.bg

 

Добавете коментар
Въведете Кода от картинката в полето под него.

Новини от Бургас и региона
Търси по дума
 
Допълнителна информация
Здравей, Бургас
Виц на деня
Изпрати електронна картичка
Анкета
Кой е най-хубавия град за живеене на Южното Черноморие?
  • Бургас
  • Несебър
  • Поморие
  • Созопол
  • Приморско
  • Царево
Събитиен Календар